Vista 64 Weirdness

Just got a new Gateway Laptop with Microsoft Vista 64 pre-installed. As I expected I did run into some weirdness. The system comes with two versions of internet explorer the regular 32 bit version and the 64 bit version. Seemed weird to me until I discovered that I could not download a patch that required the “genuine advantage feature” with the 64 bit version, no error just did not work…went to the 32 bit version worked like a charm, way to go Microsoft! You would think if they want to promote Vista-64 they would get all of the job done??

Next up was trying to get Acrobat professional working…(version 8.0 intially ) I use this regularly to “print” my reports and then combine hem for electronic distribution. Short result is that the straight install did not work. I then found that an update was required.. I installed it, still no joy, I then followed a trouble shooter script from the Adobe web site, so you can be assured I’m not the first to have the problem. In short It appears the running “update and repair” from the control panel add remove programs menu got it fixed. Note that I had previously done an Update to the same. That 1st update did not get the job done but the second, and a reboot did.

There were a few other small things not really worth mentioning. I hope that the system does not have as yet undiscovered issues, but it seems to be running some of my heavy duty Access 2003 files just fine, and 4x faster than my 1 gig 1.25 ghz dell desktop!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s